Wandelvaartochten 2016


Ook in 2016 organiseert Mee Naar Buiten ism De Kuierlat en Stichting Tilburg te Water weer een aantal unieke Wandelvaartochten. Tijdens een wandelvaartocht nemen we je mee voor een combinatie van wandelen door Landschapspark Moerenburg en een vaartocht naar de bruisende Piushaven. Beleef Moerenburg, een stukje bijzondere natuur en cultuur op slechts een steenworp van Tilburg. En zie vanaf het water hoe de natuur, via het Wilhelminakanaal en de aftakking naar de Piushaven, tot bijna hartje centrum komt.

De wandelvaartochten op zondagochtend starten om 10.00 uur stipt (verzamelen vanaf 09.45) aan de Draaibrug in de Piushaven (kruising Havendijk/Prinsenhoeven, tegenover Villa Pastorie). We kuieren op ons gemak ruim anderhalf uur door Moerenburg. Tegen twaalven worden we aan het Wilhelminakanaal opgehaald door schipper John in de antieke groenteschuit de Tilia of de Waterlander (fluisterboot). Onderweg vertellen we over de natuur die we tegenkomen en de geschiedenis van Moerenburg. Ook hebben we goed zicht op de historische schepen in de museumhaven.
We starten het seizoen op zondag 24 april. De data voor dit jaar zijn:
Voorjaar: zondag 24 april en zondag 15 mei.
Zomer: zondag 26 juni, zondag 17 juli, en zondag 14 augustus,
Nazomer: zondag 18 september en zondag 16 oktober.
Tijdens een wandelvaartocht hebben we plaats voor maximaal 30 personen. Deelname kost € 15,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kids t/m 12 jaar en mag bij terugkomst contant voldaan worden. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met een koek aan boord. Na afloop is er ruimte om nog even gezellig na te praten bij Café Zomerlust.


Je kunt een plaats voor een wandelvaartocht reserveren door het contactformulier op de site van De Kuierlat in te vullen. Geef daarbij duidelijk aan welke datum je mee wilt gaan en met hoeveel personen je komt. Wij bevestigen de reservering.
Wij verheugen ons op de wandelvaartochten van dit seizoen!
Met natuurvriendelijke groet,
Marc Storms en Gert Brunink

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen