vrijdag 10 mei 2013

Start zondagochtend 26 mei Uw bezoek aan de Biodiversiteitsmarkt met een Vaarwandeltocht in Moerenburg en Piushaven! Foto: Met de Waterlander in de Piushaven, © Natuurlijk Gert Brunink 2013

Na zeer positieve ervaringen in het afgelopen jaar organiseren de Kuierlat, Mee Naar Buiten en Tilburg Te Water een nieuwe serie wandelvaartochten in Moerenburg, Wilhelminakanaal en de Piushaven.  
We nemen je mee de stad uit naar het nieuwe Landschapspark Moerenburg dat op 10 mei 2012 officieel geopend is. Wanneer we eerst wandelen worden we aan het Wilhelminakanaal opgehaald door schipper John of Caroline met de historische boot de Tilia of met de elektrisch aangedreven “fluisterboot” De Waterlander. We varen vervolgens op ons gemak terug naar de Piushaven om te zien hoe de natuur via het water tot bijna in 't hartje centrum van Tilburg komt. Wanneer we eerst varen worden we afgezet bij de brug van de oude Eindhovense weg. Laat je verrassen door de schoonheid van Moerenburg, een natuurgebied op slechts een steenworp van Tilburg, en de flora en fauna op het Wilhelminakanaal en in de Piushaven bekeken vanaf het water.
Vanaf een kwartier voor aanvang verzamelen we aan de Havendijk 7. Dit is de een na laatste boot vanaf de Piushaven gezien, of de tweede boot als je het vanuit de Ringbaan Oost bekijkt. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want we vertrekken stipt. Op de boot is er koffie, thee en koek! De vaartocht duurt ongeveer 1 uur en de wandeling 1½ uur. Uiteraard is er na afloop nog de gelegenheid om gezellig na te praten. Dat doen we bij Café Zomerlust.
Wanneer?
Voorjaar: Zondag 14 april, vrijdag 19 april, zondag 28 april, vrijdag 3 mei, vrijdag 17 mei, zondag 26 mei, vrijdag 7 juni, zondag 9 juni, vrijdag 14 juni en zondag 16 juni.

Najaar: Zondag 15 september, vrijdag 20 september, zondag 22 september, vrijdag 4 oktober en zondag 13 oktober.

Voor groepen tot max. 30 personen (Tilia) of max. 12 personen (Waterlander) bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om op andere dagen een Wandelvaartocht te organiseren.
De kosten voor deze unieke combinatie van wandelen en varen bedragen slechts €15,- per persoon (incl. koffie en thee aan boord). 
Per wandelvaartocht zijn max. 30 plaatsen beschikbaar. Wil je graag mee, schrijf je dan tijdig in op www.dekuierlat.nl. Dit doe je door het contactformulier in te vullen. Geef daarbij duidelijk aan welke dag je mee wilt gaan en met hoeveel personen je komt. Bellen kan ook: 06-81758738.
De Kuierlat werkt samen met Tilburg Te Water, Van Naturen en Mee Naar Buiten
Partner Anneke Scholte Van Naturen organiseert i.s.m. Tilburg Te Water eveneens wandelvaartochten in bovengenoemde gebieden, kortom keuze genoeg!
Tot gauw op een van de wandelvaartochten,
Marc Storms en Gert Brunink

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen