zondag 24 maart 2013

Wandelen door, én stemmen vóór De Oisterwijkse Bossen en Vennen met bioloog Gert Brunink.
Foto Josemieke Segers, 2010
Wandelen in het kader van het Jubeljaar 013.

Op zondagmiddag, 24 maart bestaat de mogelijkheid om aan een wel zéér bijzondere wandeling deel te nemen door de Oisterwijkse Bossen en Vennen.
Deze wandeling is tot stand gekomen in het kader van ‘Het jaar 013’, hét jubeljaar voor en door Tilburgers en Tilburgliefhebbers, dat op momenten ook over de stadsgrens heen reikt.


Schoonheidswedstrijd onder 13 natuurgebieden.

Zo is er door het Milieucafé een schoonheidswedstrijd onder 13 verschillende natuurgebieden die de regio rijk is, georganiseerd. Per gebied is een ambassadeur geïnitieerd. Deze ambassadeurs, van zeer uiteenlopende pluimage, kregen als boodschap mee: “promoot ‘jouw gebied’ zo goed mogelijk en verdien voor het gebied zoveel mogelijk waardering van het publiek.”
Een blijk van  waardering, betekent het uitbrengen van een stem voor maximaal vijf van je favoriete natuurgebieden. 


Ambassadeur Oisterwijkse Bossen & Vennen.

Als ambassadeur voor de Oisterwijkse Bossen en Vennen werd Paul van Est aangewezen. Van Est, woonachtig in Moergestel, is Oud-medewerker van de WNM en het Milieucafé en was enkele jaren lid van het Groene Mal-overleg. Daarnaast is mede-grondlegger van Stichting Duurzaam Tilburg, grondlegger van de nieuwe stichting Tilburg Duurzamer en lid van het platform Biodiversiteit. Bovendien is hij ook actief bij Knotploeg Moerenburg en mede-grondlegger van nieuwe stadslandbouw in Tilburg, dat nu zo in de belangstelling staat.

En het is dan ook aan Paul van Est te danken dat het publiek deel kan nemen aan een zeer bijzondere wandeling, onder leiding van bioloog Gert Brunink, door de sprookjesachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen, welke geen enkele bezoeker dan ook, onberoerd zullen laten.
Het gebied zindert van rijke historie, prikkelt romantiek en ademt mystieke sferen uit.
En al deze elementen zijn overvloedig, ja bijna tastbaar aanwezig.


Natuur dichtbij, door de ogen van bioloog Gert Brunink.

En Gert Brunink, tevens organisator van vele natuurexcursies en natuurcursussen in Midden-Brabant zal zijn uitgebreide kennis, waar hij maar kan, gedurende deze wandeling delen met het publiek.
Het kan niet anders of het enthousiasme van Brunink en zijn liefde voor de natuur, zal zijn weerspiegeling hebben in de ogen van de wandelaars.
Als geen ander zal Brunink aantonen dat dit bijzondere gebied, vol van mystiek en schoonheid, geen mens onberoerd laat en altijd blijft boeien.

De wandeling door dit gebied op zich is natuurlijk al heel erg mooi en spannend.
Als eerste kennismaking met de Oisterwijkse Bossen en Vennen maar bovendien ook een ware eye-opener voor de vele natuurliefhebbers voor wie het gebied al zo vertrouwd is.
Voor hen is het een prachtige kans om het, hen zo bekende gebied door de ogen van bioloog Brunink te mogen bekijken en zullen dan direct ervaren hoeveel méér er te zien en te ontdekken is.

Stemmen en belonen met wat het je waard is.

De wandeling vangt aan om 12:30, vanaf het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten te Oisterwijk, Van Tienhovenlaan 5, en zal om 14:00 afgesloten worden bij het nabijgelegen Boshuis Venkraai.

De deelnemers aan deze onvergetelijke wandeling krijgen het vriendelijke verzoek om Gert Brunink na de wandeling naar eigen goeddunken te honoreren.
Of zoals dat heet: ‘wat het je waard is’.
Alle informatie omtrent de verkiezingen, als ook het ‘stembiljet’ is te vinden op: http://stemmen.milieucafe.nl/

1 opmerking:

  1. Bekijk de foto's:

    https://plus.google.com/photos/103382143511514277305/albums/5859359356704660593/5859359596244765282

    BeantwoordenVerwijderen