vrijdag 8 maart 2013

Literaire Natuurwandeling op Huis Ter Heide
In 2013 wordt de bekende Tilburgse schrijver en dichter Jasper Mikkers 65 jaar. In verband hiermee organiseert ‘Mee Naar Buiten’ vijf literaire natuurwandelingen. Gert Brunink, de oprichter van ‘Mee Naar Buiten’, werkt daarbij samen met Jasper Mikkers. Er komen vier literaire seizoenswandelingen en één wandeling waarbij de verhalenbundel De kleine jongen en de rivier van Mikkers uitgangspunt zal zijn. Deze verhalenbundel is gesitueerd in Avendonk. Achter deze fictieve naam gaat het Brabantse Liempde schuil, het dorp waar Jasper Mikkers opgroeide.
            Jasper Mikkers die ook schrijft onder het pseudoniem Tymen Trolsky, zal tijdens de wandelingen door hem geschreven diergedichten voorlezen en aan de natuur gewijde passages uit zijn romans en korte verhalen. Daarnaast zal hij aangeven welke rol de natuur in zijn leven en werk speelde en nog altijd speelt. Samen met bioloog en organisator Gert Brunink zal hij groepen door zijn geliefde natuurgebieden gidsen.

            De eerste literaire natuurwandeling vindt plaats op zaterdagmiddag 16 maart in het fraaie natuurgebied Huis Ter Heide. We starten om 12:30 in café ’t Maoske in De Moer met een kopje koffie. De wandeling ongeveer 4 uur en rond 16:30 zijn we terug bij ’t Maoske alwaar gelegenheid is tot napraten onder het genot van een drankje. Halverwege is er een pauze waarbij er gelegenheid is tot het nuttigen van meegebrachte etens- en drinkwaren.
Adres: Partycentrum ’t Maoske, Middelstraat 25, 5176NJ De Moer

De kosten van de wandeling bedragen €15,- en kunnen ter plaatse worden voldaan.

Reserveren kan door een mailtje te sturen naar: meenaarbuiten@gmail.com of te bellen naar: 0681758738

Met vriendelijke groet,

Jasper Mikkers en Gert Brunink

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen