donderdag 7 februari 2013

Het nuttige met het aangename verenigen!


Helofytenfilter 2e fase © Gert Brunink 2012

Speciaal voor wandelaars die van natuur en gezelligheid houden, organiseren De Kuierlat en Mee Naar Buiten deze winter en voorjaar iedere 3e zondag van de maand een natuurexcursie rond de Piushaven en landschapspark Moerenburg met na afloop een Bierproeverij bij Burgemeester Jansen. De eerst volgende is op zondag 17 februari. Daarna zijn er nog 2 en wel op 17.03 en 21.04.
De wandeling start steeds stipt om 12.30 bij café Burgemeester Jansen. Verzamelen vanaf 12.15 aldaar. Vanuit de Piushaven gaan we richting Landschapspark Moerenburg. Laat u verrassen door dit bijzondere stukje natuur op slechts een steenworp afstand van het centrum van Tilburg. Tijdens de wandeling krijgt u deskundige uitleg van bioloog en Moerenburgkenner Gert Brunink. We bezoeken o.a. Huize Moerenburg en het helofytenfilter 1e en 2e fase.
Rond 15.00 zijn we weer terug bij Burgemeester Jansen voor een bierproeverij. Gezellig napraten onder het genot van een paar verassende biertjes waarover de kastelein iets interessants zal vertellen.
Gaat u graag mee een frisse neus halen deze winter, geef u dan van tevoren even op. Dat doet u door het contactformulier op deze site in te vullen; De Kuierlat 
Geef daarbij duidelijk aan op welke datum u mee wilt gaan en met hoeveel personen u komt. Bellen kan ook: 06-81758738. Deelname aan de wandeling kost € 10,00 per persoon. De bierproeverij kost eveneens € 10,00. Graag begroeten wij u op een van de zondagmiddagen om samen met ons een mooie wandeling te maken en na afloop het glas te heffen!
Wil je eerst een bodem leggen?
Vroege Vogel Ontbijtwandeling

Natuurvriendelijke groet van Marc en Gert

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen