vrijdag 28 september 2012

Laatste Wandelvaartocht dit jaar!

Foto: Wandelvaartocht september, © Gert Brunink 2012
Na de zeer positieve ervaringen van het afgelopen voorjaar, organiseert de Kuierlat de komende periode op zondagochtend 7 oktober de laatste wandelvaartocht van dit seizoen naar Moerenburg, Wilhelminakanaal en de Piushaven.
We nemen je mee de stad uit naar het nieuwe Landschapspark Moerenburg dat donderdag 10 mei officieel geopend is. Na de wandeling, onder begeleiding van bioloog Gert Brunink, door Moerenburg worden we aan het Wilhelminakanaal opgehaald door schipper John of Caroline met de historische boot de Tilia of de pas gedoopte fluisterboot; de Waterlander! We varen vervolgens op ons gemak terug naar de Piushaven om te zien hoe de natuur via het water tot bijna in 't hartje centrum van Tilburg komt. Laat je verrassen door de schoonheid van Moerenburg, een natuurgebied op slechts een steenworp van Tilburg, en de flora en fauna op het Wilhelminakanaal en in de Piushaven bekeken vanaf het water.
Vanaf een kwartier voor aanvang verzamelen we aan de Havendijk 7. Ter hoogte van de Hogendriesstraat.  Dit is de een na laatste boot vanaf de Piushaven gezien, of de tweede boot als je het vanuit de Ringbaan Oost bekijkt. Zorg dat je op tijd aanwezig bent want we vertrekken stipt. Op de boot is er koffie, thee en koek! De vaartocht duurt ongeveer 1 uur en de wandeling 1½ uur. Uiteraard is er na afloop nog de gelegenheid om gezellig na te praten. Dat doen we bij Café Zomerlust.
 Zondagochtend 07-10 van 10:00 tot 12:30 uur (eerst wandelen dan varen)
De kosten voor deze unieke combinatie van wandelen en varen bedragen slechts 13,50 per persoon (incl. koffie en thee aan boord). Per wandelvaartocht zijn max. 30 plaatsen beschikbaar. Wil je graag mee, schrijf je dan tijdig in op www.dekuierlat.nl. Dit doe je door het contactformulier in te vullen. Geef daarbij duidelijk aan welke dag je mee wilt gaan en met hoeveel personen je komt. Bellen kan ook: 06-81758738.
De Kuierlat werkt samen met Tilburg te water en Mee Naar Buiten
Tot gauw op een van de wandelvaartochten,
Marc Storms en Gert Brunink

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen